Wia-uitkering Na Herkeuring

Gepubliceerd dec. 12, 22
6 min read

Wia – Bezwaar Maken Tegen Het Uwv

Waarop ik haar uitlegde dat ik helemaal niet inzetbaar ben, ik kan 0 uur werken, hoezo, inzetbaar? Maar dat zijn de regels zei ze, zij moet iets van een belastbaarheid opgeven en dan aan de hand van de beschikbare banen kan dan een beslissing gemaakt worden over de arbeidsongeschiktheid. Afwijzing WIA - Maak op tijd bezwaar!. Ik zei dat dit niet logisch is en dat iedereen begrijpt dat het niet klopt, dat je alleen aan de hand van de beschikbare functies arbeidsongschikt kan worden verklaard.

Als ik bijv 4 uur belastbaar ben dan wil ik ook een baan voor 4 uur per dag en als dat niet lukt want er zijn geen functies dan zal ik in bezwaar gaan en hun aanklagen voor alle schade die daaruit kan volgen. Maar ik ben niet inzetbaar dus als ik toch 4 uur inzetbaar ben zal ik tegen zo'n beslissing een bezwaar maken. Uitkeringsrecht, Participatiewet bijstand, bezwaar.

Afwijzing Wia - Maak Op Tijd Bezwaar!

Het UWV staat gewoon achter de werkgever maar ja dat kan ik niet bewijzen. Er volgde geen medisch onderzoek en ook geen FML lijst bespreking. De keuring was gedaan. Ik weet niet wie nu eigenlijk gekeurd is de nieuwe VA of ik? Zij was in iedergeval meer begripvol. Ik heb ook bericht van de stafarts binnen, over de diagnose die de VA had gesteld.

(dit is heel vreemd, want daar staat niks in over een persoonlijkheidstoornis) De stafarts legde mij uit wat de medische onderbouwing van de VA was wat betreft het genderprobleem. Aan de hand van mijn klachten en het moeilijke reintegratie en aan de hand van medische literatuur kon de VA de D.D.

Wia Uitkering Advocaat

Een D.D. diagnose is een werkdiagnose verteld de stafarts. De stafarts verzekerde mij ook dat ik gelijk had dat een VA niet zomaar alles mag zeggen, dat er wel een onderbouwing aanwezig moet zijn. Maar op deze manier kan een VA dus wel alles roepen, als hij medische literatuur erbij mag halen om zijn D.D.

Want een serie moordenaar kan dezelfde klachten hebben als ik en ook een moeilijk doorlopen reintegratie traject achter de rug hebben. Mijn behandelende arts zegt tegen mij dat een VA helemaal geen werkdiagnose mag stellen - Advies over sociale zekerheid: WIA, WW en ZW. Een werkdiagnose is een diagnose die wordt gesteld door de behandelende arts. Volgens mijn arts doet de UWV alsof ze mijn behandelende arts zijn en mij aan het behanden zijn.

Wia-uitkering Afgewezen? Advocaat Geeft Juridisch Avies

Wia AdvocatenWia Uitkering Advocaat

Lezen de VA's dan niet deze UWV informatie boekjes? Er gaat echt een heleboel fout bij het UWV. En wie is de baas over de stafarts? De nieuwe VA die ik gisteren gezien heb denkt ook dat zij een diagnose kan stellen. weet iemand hier iets over ? Hella Ik heb het verzekeringsgeneeskundige rapportage van de herkeuring binnen.

De verwachting is dat de functionele mogelijkheden op lange termijn wezenlijk zullen toenemen. Mijn vraag is als er geen reele arbeidsmogelijkheden zijn waarom moet ik dan toch naar de arbeidsdeskundige? Ook is het vreemd dat mijn ziekte verloop volgens het UWV wordt beoordeeld van eerst 4 uur belastbaar (1 jaar geleden) tot naar 8 uur belastbaar (paar maanden geleden) en nu "marginaal" (Sociale zekerheidsrecht - Uitkeringen).

Arbeidsongeschiktheid - Gratis Gesprek Advocaat Binnen 24 Uur!

Er is ook nog een volledig rapportage van de VA die de arbeidsdeskundige niet onder ogen krijgt. Maar die wordt ook niet meteen door gestuurd naar mij. Dus mag ik weer daarom vragen. Want ik wil graag weten of deze nieuwe VA ook diagnose uit haar duimt zuigt of dat ze de vreemde diagnose van de vorige VA heeft overgenomen.

Ik heb er ook op gereageerd, want ik denk dat het veel duidelijker wordt als precies wordt gemeld wat er wordt gedaan. Ik begreep ook dat de nieuwe verzekeringsarts die diagnose van de eerste ondersteunde. Dat is wel bijzonder. Heb je enig idee hoe deze arts daarbij komt? Is het voor jou herkenbaar? Als er marginale mogelijkheden zijn om te kunnen werken dan is er wel sprake van (mimimale) inzet in arbeid.

Wia Advocaat

Maak Bezwaar Wia Met Gratis Wia AdvocaatConflict Of Bezwaar Uwv

De arbeidsdeskundige zal, vermoed ik, snel klaar zijn. Groet, Peter L. Beste Peter, Bedankt voor je reactie. De nieuwe VA staat juist niet achter de differentiaal diagnose van de vorige VA. De nieuwe VA heeft wel vermeld dat VA's een differentiaal diagnose mogen stellen. Het komt erop neer dat als je je been hebt gebroken kan een VA toch gewoon een differentiaal diagnose geven van een gebroken arm ondanks de rontgen foto's en diagnose van de behandelende specialist.

LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. Ben je het niet eens met de regelgeving of de overheid? Ventileer hier jouw mening. Eerst ongelezen bericht • 8 berichten • Pagina van 27 sep 2011 22:32 door » 27 sep 2011 22:43 Beste mensen,Momenteel ben ik 60 jaar oud en heb altijd gewerkt in de sector van dienstverlening.

(Wia) Wet Werk En Inkomen Naar Arbeidsvermogen

November 2010 is WIA aangevraagd. UWV heeft mij per juli 2011, na 24 maanden van mijn ziekte (arbeidsongeschikt gevonden tussen 80% en 100% met kans op herstel) een loongerelateerde WGA-uitkering toegekend tot juli 2014, op basis van geen (?) duurzame beschikbare mogelijkheden! Mijn medische specialist, huisarts en de bedrijfsarts zijn van mening dat ik geen kans op herstel heb de komende 5 jaar (over 5 jaar ben ik al 65!) en vinden ze dat ik eigenlijk een IVA uitkering had moeten krijgen en geen WIA.Daarom heb ik bezwaar aangetekend tegen het besluit van het UWV maar mijn bezwaar is afgewezen (WIA Specialist - Advocatuur - Advocaat).

Ik zoek daarom een goede jurist/advocaat die mij hierbij kan helpen. Mijn vraag is: kunnen jullie mij adviseren over een goede en betrouwbare jurist/advocaat die mij kan helpen in deze zaak. WIA Advocaat - Bel voor Direct gratis Advies. Trouwens: Ik heb geen rechtsbijstand verzekering dus moet ik de kosten zelf gaan betalen! Met vriendelijke groet,Hans 30 nov 2009 18:14 door » 27 sep 2011 23:04 De WGA uitkering kan verlengd worden en kan dan zomaar een IVA uitkering worden wat je wel vaker hoort, waarom wil je persé nu in de IVA komen als ik je vragen mag ? 27 sep 2011 22:32 door » 27 sep 2011 23:30 Chocomelk schreef:De WGA uitkering kan verlengd worden en kan dan zomaar een IVA uitkering worden wat je wel vaker hoort, waarom wil je persé nu in de IVA komen als ik je vragen mag ? Bedankt voor jouw snelle reactie.

Is Uw Ziektewet- Of Wia-uitkering Afgewezen?Hans 30 nov 2009 18:14 door » 27 sep 2011 23:36 Krijg je bij de IVA dan 75% ? Die jaarlijkse keuring zal wel meevallen, ken mensen die in een WGA zitten en al meer dan 2 jaar geen oproep hebben gehad. Maar inderdaad 5% kan veel schelen maar of je dat uiteindelijk geld oplevert geen idee want je moet natuurlijk ook die advokaat betalen.

Meer van Arbeidsrecht

Navigation

Home

Latest Posts

Bezwaarschrift Uwv

Published Dec 27, 22
9 min read

Afwijzing Wia - Maak Op Tijd Bezwaar!

Published Dec 27, 22
6 min read

(Wia) Wet Werk En Inkomen Naar Arbeidsvermogen

Published Dec 26, 22
6 min read